Friday, February 26, 2010

The " Illuminati"

Dah selesai mengupas tentang Freemason,adakah anda terperanjat? Nanti dulu...banyak lagi fakta2 yang bakal mengejutkan anda selepas ini...

Sekarang kita lihat pula secret society seterusnya iaitu:

 
-Illuminati-Pengasas Illuminati iaitu Adam Weishaupt merupakan seorang Profesor Undang-Undang di universiti Ingoldstald, Perancis. Sepanjang penubuhan Illuminati ini, Weishaupt telah menghasilkan suatu kertas kerja pada 1 Mei 1776 yang merangkumi perancangan-perancangan Illuminati untuk menguasai dunia bermula dengan negara-negara Eropah.
Perancangan tersebut ditulis dengan mengandaikan bahawa Yahudi dapat menguasai dunia dalam tempoh kurang dari 300 tahun. Kertas kerja perancangan ini telah diedarkan oleh untuk semua ahli-ahli Illuminati di seluruh Eropah. Namun demikian, pembawa buku rahsia Illuminati ini telah mati dipanah kilat pada 1784 semasa membawanya di Perancis.

Pihak berkuasa Perancis telah mengkaji dokumen rahsia ini dan mengedarkannya ke seluruh Perancis dan beberapa negara Eropah sebagai tanda amaran akan bahayanya pertubuhan Illuminati. Dokumen tersebut dikeluarkan semula dengan tajuk “The Original Writings of the Order and Sect of the Illuminati”.

Pada 1789, salah seorang pemimpin Freemason iaitu Robinson yang kurang sefahaman dengan Weishaupt telah menerbitkan suatu buku bertajuk “The Proof of a Conspiracy to Destroy All Governments and Religions”. Tujuan buku ini dikeluarkan adalah untuk memberi amaran kepada golongan Diraja Perancis tentang perancangan Weishaupt untuk mencetuskan Revolusi Perancis pada tahun yang sama iaitu 1789

Dokumen rahsia Illuminati yang bertajuk “The Proof of a Conspiracy to Destroy All Governments and Religions” dan “The Original Writings of the Order and Sect of the Illuminati”, Kedua-dua dokumen ini adalah pendedahan dari Robinson dan Polis Perancis pada 1780-an.

Persoalannya, dokumen tersebut mengandungi perancangan rahsia yang menyebut tempoh 300 tahun. Dalam pemikiran logik kita sebagai manusia biasa, mampukah kita merancang sesuatu perkara dengan mengambil tempoh yang begitu panjang ?

Di dalam dokumen tersebut menyebut bagaimana melaksanakan revolusi-revolusi di seluruh Eropah. Kemudian dokumen itu juga menyebut bagaimana menjatuhkan pemerintahan beraja negara-negara Eropah. Dalam erti kata lain, untuk menulis dokumen yang menceritakan perancangan seluruh Eropah, ia memerlukan seseorang yang pernah menjelajah ke seluruh dunia dan memahami segala bentuk kekuatan dan kelemahan kerajaan-kerajaan Eropah.

 Persoalannya, benarkah dokumen tersebut dari idea asal Weishaupt, sedangkan ia sibuk bekerja sebagai Profesor Undang-Undang di Ingoldstadlt? Selain itu dalam masa yang sama beliau juga sibuk dengan pembinaan Kuil Syaitan (Synagogue of Satan) di Gereja Katholik. Di manakah masa yang ia gunakan untuk mengkaji seluruh pentabdiran di semua negara-negara Eropah.?Tidak lain tidak bukan, ianya adalah perancangan DAJJAL.
Perjumpaan 100 tahun sekali para Rabbi Yahudi


Suatu yang agak aneh dan tidak terdapat pada mana-mana pertubuhan di dunia ini untuk membuat perjumpaan ialah ia mengambil tempoh yang begitu lama. Perjumpaan ini ialah perjumpaan 100 tahun sekali yang dihadiri oleh para Rabbi Yahudi yang menyokong Zionis dan idea One World Goverment yang diperkenalkan oleh Illuminati.

Perjumpaan 100 tahun sekali ini merupakan suatu perjumpaan rahsia, yang mana ia secara tidak sengaja didedahkan oleh Rabbi Reichhorn semasa berucap pada majlis pengkebumian Rabbi Semeon Bin Yehuda. Ucapan ini dilakukan pada 1869.


Dalam ucapan tersebut, Reichhorn menyatakan dengan jelas iaitu:

“Pada setiap 100 tahun kami Pendeta-Pendeta Israel, pada kebiasaannya akan berjumpa di Sanhedrin untuk meneliti kemajuan kita ke arah penguasaan dunia seperti yang telah dijanjikan oleh Jehovah, dan penaklukan kita ke atas musuh kita iaitu Kristian.”

Ucapan Reichhorn telah didedahkan oleh sebuah penerbitan Rusia bernama La Vieilla France pada 21 Oktober 1920

Dimana kaitannya ucapan Rabbi Reichorn dengan kewujudan Dajjal?


Kaitannya boleh dilihat pada tempoh perjumpaan yang ditetapkan dan pada beberapa prkataan yang terkandung dalam ucapan beliau. Tempoh 100 tahun adalah terlalu lama, sekiranya seseorang itu menghadiri perjumpaan pada hari ini, kemungkinan besar dia tidak mungkin lagi dapat menghadiri perjumpaan seterusnya. Ini kerana tempoh perumpan seterusnya adalah 100 tahun lagi.

Apakah rasionalnya perjumpaan itu ditetapkan tempoh selang masa 100 tahun. Seperti yang diketahui, 100 tahun bersamaan 1 abad. Setiap perjumpaan akan disertakan suatu laporan tentang perkembangan 100 tahun lepas. Mampukah kita membaca, menilai dan meneliti perkembangan 100 tahun lepas untuk dibuat perbincangan?

Dajjal tahu dia mampu hidup lama, malah dia tahu dia adalah manusia akhir zaman. Jadi apalah gunanya tergesa-gesa menetapkan sesebuah mesyuarat 10 tahun sekali atau 2 tahun sekali. Penetapan tarikh mesyuarat 100 tahun sekali sememangnya adalah untuk kemudahan Dajjal membuat pertimbangan dan penilaian ke atas perkembangan manusia.

Illuminati membuat pelbagai konspirasi seperti:


1. Merevolusikan eropah

2. mencetuskan perang dunia pertama dan kedua

3. menghapuskan kedaulatan raja-raja negeri eropah

4. penipuan fakta sains

5. penipuan fakta sejarah

6. penipuan dalam sains sosialILLUMINATI
* Diambil dari kata ‘Alumbrados’, sekelompok orang yang menyatakan telah menerima pengetahuan rahasia dari sumber yang lebih tinggi, sehingga mereka mempunyai kemampuan intelektual yang superior.
 * Didirikan sejak 1 Mei 1776 di bawah pimpinan Adam Weishaupt.
    * Berhasil mengontrol kelompok rahasia lainnya yang sudah lebih dulu lahir, seperti Freemason
    * Melakukan infiltrasi ke berbagai organisasi lain dan pemerintahan.

TUJUAN ILLUMINATI

    * Menguasai dunia
    * Menghapuskan bentuk kerajaan
    * Menghapuskan kepemilikan pribadi
    * Menghapuskan warisan
    * Menghapuskan patriotisme
    * Menghapuskan nilai-nilai keluarga
    * Menghapuskan konsep agama yang menyembah Tuhan menjadi pemujaan terhadap “reason” –rasionalisme—.

STRATEGI ILLUMINATI

    * John Robinson, 1798, ‘Proof of a Conspiracy’
    * Memenangkan rakyat biasa di segala lapisan kehidupan melalui sekolah, sikap keterbukaan dan penuh empati, pertunjukan, ketenaran, toleransi kepada setiap prasangka
    * Menyampaikan pandangan melalui fashion pada setiap bentuk kesenian dan slogan kemanusiaan
    * Mengarahkan kebijakan pendidikan, manajemen keagamaan
    * Harus punya pengaruh di akademi militer, universitas, percetakan, penerbit buku, toko, dan kantor yang mempunyai efek terhadap pembentukan pola pikir seseorang.

REVOLUSI

    * Menggerakkan Revolusi Perancis 1789-1794 melalui Kelompok Jakobin sebagai pendobrak
    * Penciptaan TATA DUNIA BARU serta REPUBLIK UNIVERSAL
    * Pemimpinnya adalah ROBESPIERRE, yang mengemukakan “Deklarasi tentang Hak Manusia”
    * Babeuf, yang mengemukakan “Manifesto Kesetaraan”, dengan cara menghapuskan kepemilikan pribadi dan distribusi yang sama
    * Penggunaan Bible untuk pergerakan komunis
    * Menggerakkan Revolusi Oktober Rusia 1917 melalui Kelompok Bolshevik.
    * Pemimpinnya adalah Leon TROTSKY dan Vladimir LENIN yang berpegang pada “Manifesto Komunis”nya Karl Marx.

KOMUNISME

    * Engels adalah filsuf dan tokoh kapitalis yang sangat kaya
    * Engels membantu sahabatnya Karl Marx menulis “Manifesto Komunis” tahun 1848
    * Tahun 1859, anggota Illuminati, Nihilis dan Atheis bertemu di New York
    * Membentuk gerakan Komunisme Internasional.

KAPITALISME vs KOMUNISME

    * Menciptakan PEMERINTAHAN TUNGGAL DUNIA untuk meniadakan kedaulatan bangsa-bangsa
    * Dilestarikan secara gradual melalui sekolah, universitas, kantor pemerintahan, dan media
    * Dilakukan pemisahan antara kapitalisme dan komunisme agar masing-masing punya pengikut besar
    * Senarionya, Kapitalisme harus menang.

No comments:

Post a Comment